Сонячно та без опадів: синоптики про погоду найближчими днями

В окремих областях вночі похолодає до мінус 11 градусів
Сонячно та без опадів: синоптики про погоду найближчими днями
Весна, сонце, білка (фото: УНІАН)
15 Лютого 2022, 14:01
читать на русском

До 17 лютого в Україні очікується сонячна та помірно вітряна погода без опадів.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, вже з четверга, 17 лютого, атмосферні фронти із північного заходу зайдуть в Україну - побільшає хмар, часом йтимуть дощі.

Проте морози поступово відступатимуть, і все більше переважатимуть плюсові значення температури.

У найближчі дві доби опади можливі лише на Закарпатті та Прикарпатті, а в Карпатах очікується мокрий сніг. Температура повітря вночі 2-9°, у північно-східній частині та в Карпатах 8-14° морозу, в середу на заході близько 0°, вдень в Україні 3-8° тепла.

В четвер в більшості областей, крім південних, часом опади, переважно у вигляді дощу, в Карпатах значний дощ та мокрий сніг; вдень в Україні місцями пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с; нічна температура 0-5° тепла, денна - 4-9°, у південній частині 10-14° тепла.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що тепла погода в Україні переважатиме у середу, 16 лютого. Одна нічні градуси будуть низькими. Зокрема, у північно-східній частині України похолодає до мінус 11 градусів, у більшості областей до мінус 6 градусів. На Заході та Півдні вночі близько нуля.

У денні години в середу стовпчики термометрів поповзуть нагору і максимальна температура повітря 16-го лютого становитиме комфортні +3+9 градусів. На Сумщині, Харківщині, Полтавщині, Луганщині повітря завтра вдень свіжіше, +1+4 градуси. Вітер очікується з південного заходу, помірний, - каже вона.

У Києві 16-го лютого буде хмарно, без значних опадів. Температура повітря вночі до мінус 4 градусів, а вдень повітря нагріється до плюс шести.

Надалі в Україні ще теплішатиме - щезнуть з темряви "мінуси", навіть у нічні години температура повітря перевищуватиме нуль градусів. У денні години передбачається до кінця тижня +3+8 градусів, у південній частині місцями +9+12 градусів, - пише Діденко.

Нагадаємо, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у перший місяць весни в Україні спостерігатиметься холодна погода, але вже у квітні буде тепло.

Читайте також