Весна прийде до України вже цього тижня: прогноз синоптиків

Температура повітря прогріється до 10-12 градусів, повсюди йтимуть дощі
Весна прийде до України вже цього тижня: прогноз синоптиків
Весна (Фото: picabu)
15 Лютого 2022, 07:04
читать на русском

До середи, 16 лютого, в Україні буде сонячно, а ночами – легкі морози. Від середи стовпчики термометрів поповзуть вгору. По всій країні йтимуть дощі.

Про це повідомляє сайт sinoptik.ua.

У вівторок, 15 лютого, із заходу в нашу країну почне заходити хмарність. Без опадів. Ясна і безхмарна погода очікується лише на сході і північному сході України. Вночі очікуються -2°...-6° морозу, а вдень повітря прогріється до +2°...+6°.

У середу, 16 лютого, по всій Україні буде невелика хмарність. У західних областях почнуться дощі. При цьому температура почне зростати: на заході та півдні України буде +5°...+8°. На решті території трохи прохолодніше, до +5°.

У четвер на заході, на півдні та місцями в центральних областях повітря прогріється до +8°...+12°. На півночі та сході вдень очікується до +5°...+8°. При цьому температура підвищиться і вночі, до +1°...+ 3°, а в західних областях - до +3°...+5°. Дощі посиляться і охоплять захід та північ України.

У п`ятницю, 18 лютого, в Україні трохи похолодає. У більшості областей очікується + 4°...+ 6°, на півдні та південному заході буде +6°...+10°. Опади охоплять практично всю країну, за винятком окремих південних областей.

На вихідних дощі ослабнуть і практично покинуть територію України. Вдень температура триматиметься в межах +5°...+7°, а в суботу на заході очікується до +10°...+12°.

Нагадаємо, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у перший місяць весни в Україні спостерігатиметься холодна погода, але вже у квітні буде тепло.

Читайте також

1