SpaceX готується до першого приватного польоту в космос: дата запуску Crew Dragon

Crew Dragon полетить на орбіту з екіпажем без професійних астронавтів
SpaceX готується до першого приватного польоту в космос: дата запуску Crew Dragon
Фото: Amnon Free Press
13 Вересня 2021, 13:54
читать на русском

Космічна компанія SpaceX Ілона Маска повідомила, коли відправить в космос корабель Crew Dragon з екіпажем без професійних астронавтів.

На сайті компанії зазначається, що запуск місії Inspiration4 призначили на 15 вересня 2021 року. Конкретний час запуску назвуть за три дні до польоту.

Екіпаж Inspiration4 Фото: inspiration4.com

Запуск ракети відбудеться з майданчика Космічного центру NASA ім. Кеннеді у Флориді.

Тривалість місії може скласти від 2 до 4 днів. Для запуску використовують капсулу Dragon, яка доставила екіпаж на міжнародну космічну станцію (МКС) в листопаді 2020 року.

Повідомляється, що приватний політ оплатив засновник компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман. Разом з ним полетять ще три людини: помічниця лікаря з дитячого госпіталю Хейлі Арцено, яка стане першим космонавтом, у якої протезована частина тіла. Вона у польоті буде за медичного працівника. Також до складу місії увійшли ветеран Військово-повітряних сил США Крістофер Семброскі (у ролі інженера) та дослідниця і педагог Сіан Проктор (виконуватиме роль пілота).

Екіпаж Inspiration4 Фото: inspiration4.com

Нагадаємо, у квітні компанія SpaceX Ілона Маска і NASA відправили на Міжнародну космічну станцію нову місію з чотирьох астронавтів. Вони займаються дослідженням людських клітин в умовах мікрогравітації.

Читайте також

1