Спадкоємцем трону у Японії проголосили дипломованого біолога

Відбулась церемонія проголошення кронпринца у Японії
Спадкоємцем трону у Японії проголосили дипломованого біолога
Принц Японії Фуміхіто Фото: Сергій Корсунський у Facebook
9 Листопада 2020, 01:01
читать на русском

Спадкоємцем японського престолу проголосили 54-річного Фуміхіто, принца Акісіно. Його офіційні титули - принц Ая, а також принц Акісіно.

Урочиста церемонія відбулася у Токіо. У Імператорському палаці зібралося близько п'ятдесяти гостей. Імператор Японії Нарухіто оголосив свого молодшого брата Фуміхіто наслідним принцом, а прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга привітав його від імені уряду. Про це пише Kyodo News.

Принц Японії Фуміхіто

Принц Японії Фуміхіто Фото: Сергій Корсунський у Facebook

Ця церемонія була першою із серії обрядів. Під час другого ритуалу Фуміхіто успадкував легендарний меч Кусанаги-но цуруги, який підтвердив його новий статус. Традиційне паломництво принца і принцеси Акісіно до храму Ісе в префектурі Міе, де зберігається ще одна імператорська регалії - бронзове дзеркало дзеркало ята, відклали на невизначений термін через пандемію.

Читайте також

Відомо, що принц Акасіно - біолог за освітою. Він закінчив університет в Японії, після чого вивчав таксономію риб в оксфордському коледжі Сент-Джонс. Пізніше принц отримав ступінь доктора орнітології. Польові дослідження він проводив в Індонезії та Китаї.

Нагадаємо, імператор Нарухіто вступив на престол навесні 2019 року. Їх з Фуміхіто батько Акіхіто добровільно зрікся у віці 85 років через проблеми зі здоров'ям.