Спадкоємці Толкієна домоглися заборони криптовалюти JRR Token

Правовласники дійшли згоди з розробником криптовалюти
Спадкоємці Толкієна домоглися заборони криптовалюти JRR Token
Криптовалюта JRR Token Фото: block-chain24.com
28 Листопада 2021, 10:37
читать на русском

Спадкоємцям англійського письменника Джона Толкієна вдалося зупинити використання криптовалюти JRR Token, чиїм слоганом була фраза "Один токен, щоб правити всіма".

Про це повідомляє Financial Times.

Зазначається, що правовласники дійшли згоди з розробником криптовалюти Метью Дженсеном.

Він пообіцяв закрити доступ до токенів і видалити будь-який контент, який порушує права на товарний знак, на ім'я "JRR Tolkien" та інтелектуальну власність, що належить до творів письменника "Володар кілець" та "Хоббіт".

Згідно з умовою угоди, розробник криптовалюти JRR Tolkien виплатить усі судові витрати.

Криптовалюта JRR Token була запущена в серпні 2021 року, проте практично одразу правовласники спадщини творчості Толкієна звернулися до суду через порушення своїх прав.

Нагадаємо, творці криптовалюти Squid за мотивами серіалу "Гра в кальмара" виявилися шахраями. Вони викрали у власників токенів три мільйони доларів.

Токен Squid був створений наприкінці жовтня. Розробники обіцяли, що його можна буде використовувати в онлайн-грі, створеній за мотивами популярного серіалу Netflix, реліз якої був нібито запланований на листопад.

Творці монети обвалили її курс до нуля, вивели гроші та зникли. Усього шахраї вивели понад 3 млн доларів, у валюту вклалося понад 40 000 осіб.

Читайте також

1