Спалах африканської чуми свиней стався у Харківській області

В області вводять карантинні обмеження
Спалах африканської чуми свиней стався у Харківській області
Свині (Фото: pexels)
3 Вересня 2021, 09:31
читать на русском

У Харківській області зафіксовано випадок африканської чуми свиней, в Національному природному парку "Слобожанський" Богодухівського району виявили 9 померлих тварин.

Як повідомляється на сайті Харківської ОДА, у регіоні вводять карантинні обмеження.

Головний державний ветеринарний інспектор Дмитро Волошко повідомив, що відібрані проби від тварин було надіслано до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області.

2 вересня ми отримали експертизу про підтвердження діагнозу африканської чуми свиней. Тому було винесено розпорядження про встановлення тимчасових карантинних обмежень з АЧС, - повідомив він.

Керівництво області встановило тимчасові карантинні обмеження з африканської чуми свиней у епізоотичному вогнищі терміном на 72 години. Визначили межі тимчасової зони захисту радіусом 3 км від епізоотичного вогнища, до якої входять територія НПП "Слобожанський", частина населених пунктів с. Оленівське, с. Мурафа, с. Лісне Краснокутської селищної ради. Також визначили межі тимчасової зони спостереження – радіусом 10 км – від зовнішніх меж зони захисту.

Окрім цього, буде проведено облік всього свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності в зоні захисту та спостереження. До того ж вирішили тимчасово заборонити переміщення живих свиней з карантинних зон.

Нині поліція з’ясовує, за яких обставин свині інфікувалися африканською чумою.

Нагадаємо у квітні в селі Котелеве Чернівецької області на свинофермі СТзОВ "Котелеве" через африканську чуму за два дні загинуло понад 400 свиней: 100 свиноматок та 320 голів молодняку.

Читайте також

1