Спалахи у небі Києва 19 квітня: що бачили у небі українці

Остаточної версії події поки що немає
Спалахи у небі Києва 19 квітня: що бачили у небі українці
Скупчення зірок і галактик в космосі фото: NASA
20 Квітня 2023, 09:07
читать на русском

Вчора ввечері жителі Києва та області стали свідками незвичного явища. В небі близько 22:00 був яскравий спалах. Після в чого в столиці та області оголосили повітряну тривогу та повідомили про повітряний об'єкт.

У момент спалаху над Києвом система ППО не працювала, повідомив речник командування Повітряних сил Ігнат. Інформацію про те, що спричинило спалах у небі має пояснити якесь інше відомство, а не Повітряні сили ЗСУ, додав він.

Київська міська військова адміністрація згодом повідомила, що попередньою причиною яскравого спалаху є падіння на Землю космічного супутника NASA.

Своєю чергою в NASA спростували, що спалах над Києвом міг бути спричинений падінням з орбіти супутника. У той час супутник ще перебував на орбіті.

Тим часом в освітньому проекті про космос The Alpha Centauri припускають, що це був не супутник, а болід (метеор).

Яскравий спалах в небі увечері 19 квітня помітили не лише в Києві, а й у деяких білоруських містах. Зокрема, Гомелі та Мозирі.

Про це повідомляє  білоруське видання "Наша Ніва".

"Яскравий спалах зафіксували в Гомелі та Мозирі. Водночас його бачили й на півночі України", - йдеться в повідомленні.

Також видання публікує фото яскравого спалаху, яке зафіксували в Білорусі.

І вже сьогодні вранці з`явилися нова версія - "Високоенергетична акустична подія", – так назвали спалах в небі 19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом у головному центрі спеціального контролю. Що це означає, поки не зрозуміло.