Спецназ почав силовий розгін мітингу активістів у Бішкеку

Співробітники МВС застосовують гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати
Важливо
Спецназ почав силовий розгін мітингу активістів у Бішкеку
Киргизстан Фото з відкритих джерел
5 Жовтня 2020, 19:29
читать на русском

Співробітники спецпідрозділів МВС Киргизії почали розгін мітингу у Бішкеку, учасники якого виступають проти підсумків парламентських виборів.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на площі Ала-Тоо увечері 5 жовтня розпочався розгін мітингувальників. Міліціонери виходять з периметру Білого дому. По проспекту Чуй розміщено водомети і броньована техніка почала рухатися в бік мітингувальників.

Читайте також

Згідно із повідомленнями, які мешканці Киргизстану залишають у соцмережах, мітингувальники були витіснені з центральної площі Бішкеку на прилеглі вулиці, де їх переслідують співробітники міліції, активно застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Зіткнення між спецназом і учасниками акції тривають на вулицях в центрі міста, проте поступово мітингувальників відтісняють з центру.

Ситуация на площади Ала-Тоо.

Gepostet von 24_kg am Montag, 5. Oktober 2020

Нагадаємо, вибори до парламенту відбулися в Киргизії 4 жовтня. На 120 місць у новому складі парламенту претендували 16 партій. За попередніми даними, бар'єр в 7% подолали лише чотири з них. Це провладні "Бірімдік" ("Єдність"), яка отримає 46 депутатських мандатів, і "Мекен Киргизстан" ("Рідний Киргизстан") - 45 мандатів, а також центристська партія "Киргизстан" - 16 мандатів і опозиційна "Бутун Киргизстан" - 13 мандатів.

У понеділок, 5 жовтня, у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів.

На демонстрацію вийшли близько тисячі представників партій "Республіка", "Ата-Мекен" ("Вітчизна"), "Бір Бол" і "Замандаш". Зазначається, що партії підписали між собою резолюцію про об'єднання та вийшли на протести.

Офіційні підсумки виборів будуть оголошені до 24 жовтня.

1