Спека повернеться в Україну: синоптики про погоду найближчими днями

Після вихідних спекотна погода очікується у центральних, східних та південних областях
Спека повернеться в Україну: синоптики про погоду найближчими днями
Соняшники, погода Фото: https://www.president.gov.ua/
27 Серпня 2021, 06:23
читать на русском

Синоптики повідомили про погоду у вихідні та на наступному тижні.

За даними Українського гідрометцентру, найближчими днями синоптичну ситуацію в Україні будуть визначати циклонічні утворення Manfred та Nick,  спричинюючи нестійкий характер погоди з дощами та локальними грозами.

Температура буде суттєво відрізнятись у різних куточках країни - на заході, півночі, Вінниччині та Черкащині - доволі прохолодно, а от на решті території ще утримається спека, - йдеться у повідомленні.

27 серпня  в окремих районах центральних, Одеської та Миколаївської областей очікуються град і шквали 15-20 м/с, 28 серпня в Україні переважно без опадів, лише в західних та північних областях вночі місцями короткочасний дощ, гроза.

Температура повітря у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях вночі 8-15, вдень 17-23 градуси; на решті території вночі 15-20, вдень 24-30 градусів, 28 серпня на південному сході країни очікується до 33 градусів.

Від 29 серпня, за даними синоптиків, в Україну почне повертатися спека, прохолодно буде лише на Заході.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що 28-29 серпня у більшості областей погода буде комфортною, лише на Заході періодично дощитиме.

Нагадаємо, метеорологи дали прогноз погоди на осінь-2021. Народний синоптик Леонід Горбань сказав, коли чекати перших заморозків та снігу.

Читайте також

1