Спека та дощі: синоптики розповіли про погоду до кінця червня

Короткочасні дощі можливі по всій території країни
Спека та дощі: синоптики розповіли про погоду до кінця червня
Літо, погода, море (Фото: Парламент.UA)
21 Червня 2021, 08:00
читать на русском

До кінця червня в Україні очікується спекотна погода з короткочасними дощами.

Синоптиця Українського гідрометеоцентру Наталя Птуха розповіла виданню Новини.LIVE, що до кінця першого місяця літа переважатиме тепла, а подекуди навіть спекотна погода - очікується до 34 градусів.

При цьому невеликі короткочасні дощі можливі по всій території країни, окрім північних й східних областей.

Наступний тиждень буде більш спокійним та врівноваженим, а основне – більш спекотним. Початок тижня розпочнеться із 25 градусів. Із середини тижня потеплішає до 27-32 градусів, вночі буде 18-20, що теж доволі тепло, - розповіла вона.

За її словами, у південно-східних та північно-східних областях температура повітря прогріється до 34 градусів тепла. Опадів там не прогнозується, а на решті території країни можливі короткочасні дощі.

Синоптиця каже, що загалом схід України знаходитиметься під дією антициклону. А із півдня, над Чорним морем і, поширюючись на південний захід України, переважатиме поле зниженого тиску.

Такого вираженого й активного циклону, який панував на минулому тижні – не передбачено. Однак погода все ще буде нестійкою.

Нагадаємо, синоптики Українського гідрометцентру повідомляють, що на Україну чекають справжні літні значення температури.

Читайте також

1