Спільник мера Сум Лисенка, якого затримали на хабарі. вийшов з СІЗО під заставу

Посадовцю необхідно буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу
Спільник мера Сум Лисенка, якого затримали на хабарі. вийшов з СІЗО під заставу
11 Жовтня 2023, 10:34
читать на русском

Директора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу, якого затримали при отриманні хабаря разом із мером Сум Олександром Лисенком, відпустили під заставу у розмірі 1 476 200 гривень.

Про це повідомляє "Суспільне", з посиланням на пресслужбу Спеціальної антикорупційної прокуратури

Зазначається, що посадовцю необхідно буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.

Прокурори просили для Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою.

Нагадаємо,  мер Сум Олександр Лисенко та чиновник Сумської міської ради Олександр Журба вимагали гроші за ухвалення рішення про встановлення тарифу та відсутність штучних перешкод у діяльності підприємства.

В СБУ пояснили, що фігуранти справи "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивозом сміття. У разі відмови погрожували перешкодами у веденні бізнесу.

Антикорупційний суд залишив Лисенка під вартою до 2 грудня 2023 року із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

Слідчий суддя ВАКС також частково задовольнив клопотання НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 476 200 гривень застави спільнику Лисенка Олександру Журбі.

В САП зазначили, що він спільно з мером міста Суми підозрюється у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень.

6 жовтня Лисенка, якого підозрюють у хабарництві і корупції, випустили під заставу.

Читайте також

1