Співпрацювали з окупантами: меру Херсона та заступниці голови Маріуполя повідомлено про підозри

Вони добровільно погодилися зайняти запропоновані окупантами посади
Співпрацювали з окупантами: меру Херсона та заступниці голови Маріуполя повідомлено про підозри
Наручники (фото: Pexels)
28 Квітня 2022, 18:14
читать на русском

Меру окупованого Херсона та псевдозаступниці голови Маріуполя повідомили про підозри в державній зраді через добровільну співпрацю з російськими окупантами.

Таким чином Нацполіція у Telegram зазначила, що 62-річний киянин погодився обійняти посаду керівника Херсона, через що йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Наразі встановлено, що уродженець Херсонської області, місце мешкання якого нині зареєстровано в Києві, погодився зайняти в окупованому російськими військами Херсоні посаду керівника міста, - йшлося в повідомленні.

Тоді як в Офісі Генпрокурора в Facebook повідомили, що псевдозаступниці голови Маріуполя заочно повідомлено про підозру.

За даними слідства, депутат міської ради від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" у м. Маріуполі, який на теперішній час частково перебуває під контролем представників збройних сил рф, добровільно надала згоду на співпрацю з окупантами. Жінка погодилась на пропозицію окупаційної влади рф та зайняла посаду "заступниці голови адміністрації м. Маріуполя, - йшлося в повідомленні Офісу.

Також жінка пропагувала діяльність керівника "ДНР" та окупаційної адміністрації Маріуполя для того, щоб сформувати думки серед населення та світової спільноти про нібито законність дій окупантів.

Додали, що в інтерв'ю російським ЗМІ вона заявила, що підтримує проведення окупантами акції-маршу "Бессмертный полк" 9 травня у Маріуполі.

Нагадаємо, Служба безпеки України знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ і дислокацію літаків ЗСУ.

Читайте також

1