Сполучені Штати готують нові санкції проти Росії

Документ має назву "Акт про притягнення Росії до відповідальності за зловмисну діяльність – 2020"
Головне
Сполучені Штати готують нові санкції проти Росії
Прапор США Фото: wallpapershome.com
25 Вересня 2020, 08:12
читать на русском

Двопартійна група сенаторів США внесла до верхньої палати Конгресу законопроєкт, який передбачає нові санкції проти Росії у зв'язку зі злочинною активністю режиму Путіна, а також переслідування ним опозиції.

Документ має назву "Акт про притягнення Росії до відповідальності за зловмисну діяльність – 2020", повідомляє Укрінформ.

"У той час як Росія продовжує втручатися в наші вибори та чинити інші злодіяння в таких країнах, як Білорусь, Україна й Сирія, посилюючи небезпеку для світу, цей законопроєкт націлений на те, щоби притягнути до відповідальності Путіна та його найближче оточення", - заявив один із ініціаторів документа сенатор-демократ Кріс Кунс.

Читайте також

Інший співавтор Документу, сенатор-республіканець Марко Рубіо, пояснив, шо законопроєкт "передбачає цілеспрямовані санкції проти російських чиновників, які стали співучасниками нахабних порушень міжнародного права, в тому числі недавнього отруєння опозиційного лідера та активного борця з корупцією Олексія Навального".

Раніше Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження санкцій проти низки осіб і структур, що пов’язані з близьким до Кремля бізнесменом Євгеном Пригожиним і беруть участь у кампанії щодо посилення російського впливу в Центральноафриканській республіці (ЦАР).

У той же час Росія прийняла рішення про розширення списку представників Європейського Союзу, яким заборонений в'їзд на територію РФ.

1