Справа ексміністра агрополітики: Міноборони отримало п'ять мільйонів доларів

Колишній очільник Мінагро підозрюється у заволодінні коштів Аграрного фонду
Справа ексміністра агрополітики: Міноборони отримало п'ять мільйонів доларів
Хабар (Фото: НАБУ)
9 Вересня 2022, 16:41
читать на русском

Арештовано п'ять мільйонів доларів в рамках розслідування кримінального провадження стосовно колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка.

Гроші будуть передані на користь Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомляє Національне антикорупційне бюро, кошти були арештовані за ініціативи НАБУ і САП та будуть передані Головному управлінню розвідки Міністерства оборони:

Колегія суддів ВАКС розглянула і задовольнила клопотання прокурора про зняття арешту з цих коштів, та зобов’язала НАБУ скерувати ці кошти на посилення обороноздатності держави, - кажуть в НАБУ.

Довідково: у 2014 році Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Колишній очільник міністерства підозрюється у заволодінні коштів Аграрного фонду України, які були виділені на закупівлю цукру-піску - у 2010 році Аграрним фондом було закуплено цукру на 770 мільйонів гривень у низки компаній, які належали Присяжнюку. Від цієї махінації Україна зазнала серйозних збитків - Аграрний фонд "подарував" цим компаніям 70 млн гривень лише за одну торговельну операцію.

Нагадаємо, ексміністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, якого підозрюють у сприянні створенню терористичної організації, повернув арештовану нерухомість у рамках "вугільної" справи.

1