Справа гвардійця Марківа: Аваков розповів нові подробиці

Апеляційний суд призначив додаткові експертизи у справі нацгвардійця Марківа
Справа гвардійця Марківа: Аваков розповів нові подробиці
Фото: МВС УКраїни
1 Жовтня 2020, 20:29
читать на русском

Сторона обвинувачення намагається долучити до справи непрямі слова Віталія, які вирвані з контексту.

Глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що Апеляційний суд у Мілані призначив додаткові експертизи у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа. Зокрема, наново перекладуть запис його прослуховування в камері.

Про це у четвер, 1 жовтня, повідомляє пресслужба МВС України.

Адвокати з нашого боку свої позиції заявили, призначена додаткова експертиза. Сторона звинувачення намагається інтерпретувати непрямі слова Марківа з прослуховування в тюрмі. Ніби було сказано "вбили журналіста", а намагаються інтерпретувати як би "я вбив", - повідомляє пресслужба МВС слова Авакова.

Міністр відзначив, що українська сторона передала суду весь пакет експертиз.

Ми провели експеримент в той же період, коли загинули Миронов і Рокеллі. Наполягаємо, що автомат не може стріляти на 1500 м і при цьому вбивати прицільно. І Рокеллі і Миронов не були в прямій видимості. Хочемо, аби також долучили записи, які надав Рігалон, там видно і чутно стрільбу, яка відбувалася в 200 м, а не зі сторони гори Карачун, - сказав Арсен Аваков

Читайте також

Крім того, ми знайшли записку у кишені Миронова, де він переписувався з прессекретарем "ДНР" Хорошевою. Вони домовлялися із нею про зустріч із Гіркіним. Тому ми не виключаємо думку, що це була провокація - відправити іноземців під вогонь, а потім всю провину покласти на Україну, - зауважив очільник МВС.

Арсен Аваков також зазначив, що офіційно було запропоновано італійській стороні приїхати на місце подій, проте ніхто ні разу не приїхав.

На мій погляд, це порушує права на захист, і рішення суду першої інстанції було винесено на емоціях, - сказав він.

Крім того, Аваков повідомив, що в середу, 30 вересня, відбулася пресконференція родичів загиблого Андрія Миронова. Вони незадоволені вироком Марківа і вважають його недійсним.

Наступне засідання апеляційного суду призначене на 15 і 23 жовтня.

Нагадаємо, що Аваков назвав Фокіна "мерзотником" через невизнання українсько-російської війни.

1