Справа хабаря в 1,1 млн доларів: Гримчак відсидить 10 років у в'язниці

Колишній заступник міністра визнаний винним за двома статтями КК
Важливо
Справа хабаря в 1,1 млн доларів: Гримчак відсидить 10 років у в'язниці
Гримчака затримали на хабарі Фото: https://t.me/SBUkr/4368
2 Червня 2022, 15:15
читать на русском

Вирок колишньому заступнику Міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку набрав законної сили. На сьогодні його скеровано для виконання.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, суд визнав ексчиновника винним у шахрайстві та "підбурюванні до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище".

Окрім 10 років в'язниці, суд постановив конфіскувати майно колишнього заступника міністра.

23 лютого 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила обвинувальний вирок Гримчаку.
Також суд змінив запобіжний захід на тримання під вартою до набрання вироком законної сили. Після чого ексзаступника міністра було взято під варту у залі суду.

Крім того, ВАКС задовольнив цивільний позов прокурора САП про стягнення з вказаної особи майже 980 тис. гривень майнової шкоди. Разом з тим, судом додатково стягнуто з ексзаступника міністра ще 200 тис. гривень судових витрат.

Рішенням суду зловмисника визнано винним за статтями:

  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство);
  • ч. 4, 5 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище).

Нагадаємо, 14 серпня 2019 року Гримчака та брата його дружини було затримано за підозрою у вимаганні хабаря розміром 1,1 млн доларів.

​Служба безпеки України повідомила, що заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та його помічник затримані в справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабаря за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

1