Справа Катерини Гандзюк: суд оголосив вироки Мангеру і Левіну

Мангера визнали винним у замовлення нападу, а Левіна — в організації
Головне
Справа Катерини Гандзюк: суд оголосив вироки Мангеру і Левіну
Катерина Гандзюк
26 Червня 2023, 13:47
читать на русском

Суд оголосив вирок у справі про вбивство Катерини Гандзюк: Мангера визнали винним у замовлення нападу, а Левіна — в організації. Їм присудили по 10 років позбавлення волі. Також вони мають виплатити родині Гандзюк компенсацію моральної шкоди у розмірі 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Суспільне.

Суд над Владиславом Мангером та Олексієм Левіним тривав понад три роки. Тодішнього голову Херсонської облради Мангера обвинувачували у замовленні нападу, а Левіна, за даними слідства, — стежив за Гандзюк і організував напад.

Обвинувачення просило покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років та виплати 15 мільйонів гривень компенсації  моральної шкоди родині Катерини Гандзюк. Суд підтримав прохання обвинувачення. Мангер та Левін заперечили свою провину.

Нагадаємо, Владислав Мангер вирішив організувати заподіяння Катерині Гандзюк тяжких тілесних ушкоджень з метою її залякування й усунення від громадської і політичної діяльності.

Тому він звернувся до Олексія Левіна. Це кримінальний авторитет на Херсонщині, який раніше був судимий за серію вбивств і пограбувань в складі злочинного угруповання (доведена кількість вбитих бандою – 15 людей).

Левін знайшов безпосередніх виконавців (Сергія Торбіна, колишнього співробітника поліції, який і залучив усіх інших), що діяли за винагороду.

31 липня 2018-го  Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона потрапила в реанімацію з опіками. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Слідство вважає замовником нападу на Гандзюк главу Херсонської облради Владислава Мангера. Його затримали для примусового приводу до суду. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), якого затримали у Болгарії та екстрадували до України.

Читайте також

1