У Херсоні рашисти пограбували квартиру Катерини Гандзюк

З квартири винесли кілька мішків з речами
У Херсоні рашисти пограбували квартиру Катерини Гандзюк
Фото: Фейсбук
26 Березня 2022, 08:22
читать на русском
Російські агресори пограбували херсонську квартиру активістки Катерини Гандзюк, яка загинула у 2018 році.

Про це у Фейсбуці повідомила спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Рашисти обікрали та пошкодили квартиру Каті Гандзюк у Херсоні. Виламали двері "іменем російської федерації" та зазначали, що ця квартира є "об’єктом, який загрожує "расійскай гасударствєннасті". Мабуть, їхній "гасударствєннасті" загрожували особисті речі Каті, її книги, кімната, куди вона майже 4 роки не заходила. Більш за все "расійскай гасударствєннасті" загрожували цінні речі з Катіної квартири - прикраси, техніка, меблі та продукти, - ідеться в повідомленні.

У спільноті зауважили, що чудово розуміють, чому саме загарбники воюють з Гандзюк, яка загинула більш як три років тому.

Для маленького Херсона, який зараз бореться проти російської окупації, Катя була і є символом боротьби за правду, національні цінності та справедливість. росії потрібно знищити всі символи, показати свою вищість, показати, що сила значить більше, аніж справедливість. Але грабувати квартиру, де мешкала Катя і в якій зараз мешкає її самотній батько - це не про силу. Це про відчай русні, їхній страх перед українським Херсоном та сміливими містянами, - сказано в повідомленні.

"Зайшли 12 озброєних осіб, сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це "об’єкт, який загрожує російській державності", - розповів батько Катерини Віктор Гандзюк.

Обшуки в помешканні тривали понад три години. Свідки розповіли, що з квартири винесли кілька мішків із речами.

Нагадаємо, 31 липня 2018-го  Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона потрапила в реанімацію з опіками. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Слідство вважає замовником нападу на Гандзюк главу Херсонської облради Владислава Мангера. Його затримали для примусового приводу до суду. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), якого затримали у Болгарії та екстрадували до України.

Читайте також