Справа "Луцького терориста": чоловіка засудили на 13 років

Засуджений не вважає себе винним
Важливо
Справа "Луцького терориста": чоловіка засудили на 13 років
Луцький терорист Максим Кривош, фото Суспільне
26 Вересня 2022, 14:14
читать на русском

Сьогодні, 26 вересня, Луцький міськрайонний суд завершив розгляд справи так званого луцького терориста Максима Кривоша, який у липні 2020 року захопив автобус з пасажирами у центрі міста.

Про це повідомило Суспільне.

За рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила під час оголошення вироку. Він винним себе не вважає.

Своєю чергою розгляд його справи тривав майже два роки. Судово-психіатрична експертиза визнала його осудним.

Серед злочинів, за які судили чоловіка – захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця. Суд визнав Кривоша винним за усіма статтями, - пояснили у виданні.

Також вироком суду в засудженого конфіскують усе майно, яким він офіційно володіє.

Сам Максим Кривош заявив, що не оскаржуватиме вироку суду.

Не бачу в цьому ніякого сенсу. Я себе винним не визнавав і не визнаю, ні про що не шкодую, - сказав він.

Додали, що прокуратура може подати апеляцію на рішення суду. Сторона обвинувачення наполягала на ув'язненні терміном 15 років.

Нагадаємо, Максима Кривоша на прізвисько Максим Плохой підозрюють у вчиненні теракту, захопленні заручників, незаконному поводженні зі зброєю та посяганні на життя правоохоронців.

21 липня 2020 року у Луцьку він захопив автобус і взяв у заручники 13 людей. Кривош стріляв з автомата та кидав вибухівку. Перемови тривали понад 12 годин, терорист здався правоохоронцям після того, як президент Зеленський виконав його вимогу та оприлюднив звернення у соцмережі. У терориста знайшли автомат, пістолет, набої та вибухівку.