Справа ОАСК: судді Вовку і Ко не змогли обрати запобіжні заходи

Засідання так і не відбулись, оскільки до суду не з’явились підозрювані та їхні захисники
Справа ОАСК: судді Вовку і Ко не змогли обрати запобіжні заходи
ВАКС Фото: hcac.court.gov.ua

Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжні заходи суддям Окружного адміністративного суду.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Засідання так і не відбулись, оскільки до суду не з’явились підозрювані та їхні захисники.

У САП уточнили, що 22 жовтня мали розглядати клопотання прокурорів САП та детективів НАБУ про обрання голові (Павлу Вовку – ред.) та одному з суддів (Ігорю Погрібніченку – ред.) Окружного адміністративного суду міста Києва запобіжних заходів у вигляді застави.

Розгляд клопотань перенесли на 9:00 та на 13:00 28 жовтня.

Раніше глава Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк написав заяву про відставку, яку найближчим часом розгляне Вища рада правосуддя.

Нагадаємо, 1 жовтня суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник відсторонила від посади голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на 2 місяці.  Його підозрюють у справі ексглави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, якому намагався незаконно залишити посаду, попри конкурс на нового керівника ДСА.

Правоохоронці просили усунути Холоднюка з посади через можливість перешкоджання слідству, незаконного впливу на свідків, спеціалістів, спотворення або знищення речей і документів.

Голова суду Києва Павло Вовк, його заступник, інші судді, голова ДСА та адвокати проходять у справі про так звані "плівки Вовка". За даними слідства, підозрювані "мали на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі".

Загалом про підозру повідомили 12 особам.

1