Справа Злочевського: довірена особа ексміністра пішла на угоду зі слідством

Олені Мазуровій загрожувало 12 років тюрми
Справа Злочевського: довірена особа ексміністра пішла на угоду зі слідством
Олена Мазурова (Фото: Обозреватель)
7 Червня 2021, 21:24
читать на русском

Колишня чиновниця ДФС і довірена особа ексміністра екології Миколи Злочевського Олена Мазурова уклала угоду зі слідством, аби не отримати 12 років ув`язнення.

Про це у Фейсбуці написав агент НАБУ Євген Шевченко, який брав участь у затриманні хабарників.

Мазурова могла отримати 12 років тюремного ув'язнення. Але їй пощастило - поки інші підозрювані думали і намагалися торгуватися з прокурорами, вона першою дала викривальні свідчення на всіх співучасників злочину, а отже, отримає максимально м'який вирок, тоді як ситуація для Ілляшенка, Кичі і Злочевського на сьогодні є дуже безпорадною, - написав Шевченко.

Нагадаємо, 12 червня минулого року перший заступник голови Державної податкової служби Києва Микола Ілляшенко з подільниками дав НАБУ і САП 5 мільйонів доларів хабаря за закриття справи проти Злочевського за привласнення і розтрату майна і відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Також серед осіб, що давали хабар, фігурують один з керівників групи компаній, афілійованої з Злочевським, Андрій Кіча та довірена особа Злочевського Олена Мазурова. 5 мільйонів доларів були призначені керівникам НАБУ і САП, ще 1 мільйон доларів Ілляшенко, Кіча та Мазурова збиралися поділити між собою.

У липні 2020 року НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру. У серпні того ж року його оголосили в розшук і заочно заарештували.

1