Справжнє гетто: окупанти в Маріуполі роздають жителям листівки з правилами поведінки (фото)

Обмеження переміщення, обмеження свободи, обмеження прав і повна розруха
Справжнє гетто: окупанти в Маріуполі роздають жителям листівки з правилами поведінки (фото)
Наслідки російських обстрілів, Маріуполь / Фото з Facebook
29 Квітня 2022, 17:30
читать на русском

Жителів заблокованого Маріуполя російські окупанти роздають листівки під назвою "Основні питання". Там описуються встановлені загарбниками правила поведінки та життя в місті.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, окупанти стверджують, що всі маріупольці повинні проходити обов’язкову "фільтрацію", яку загарбники називають "верифікацією".

Окупаційна влада розповсюджує в Маріуполі такі листівки "Основні питання". Саме вони показують всі реалії теперішнього і майбутнього Маріуполя під час окупації. Обмеження переміщення, обмеження свободи, обмеження прав і повна розруха. Тотальний контроль. Справжнє гетто, – йдеться в повідомленні.

На цих папірцях орки повідомляють про "верифікацію", яку повинні пройти жителі Маріуполя. Вона обов’язкова для всіх – не тільки для тих, хто виїжджає з міста, а й для тих, хто хоче їхати навіть до окупованого Донецька. Водночас, як повідомляється, перевести безготівкові гроші в готівку неможливо.

Також неможливо отримати компенсації за зруйноване житло. При цьому маріупольці не можуть відновити помешкання власним коштом.

Зазначається, що пересуватися власними авто навіть до окупованої частини Донецької області дозволено виключно в складі колони.

Щодо виїзду на вільні території України, то він можливий, проте окупанти залякують жителів, що їм нібито одразу "вручать повістку і відправлять на фронт".

Андрющенко закликав жителів Маріуполя передавати усім, що "ніхто нікому нічого не вручає.

Україна чекає на маріупольців вдома з теплими обіймами, – наголосив радник мера.

Нагадаємо, що у Маріуполі російські окупанти через шахрайські фінансові операції забирають у людей гроші та виманюють персональні дані.

Читайте також

1