Спрощено процес зняття з обліку ФОПів в Україні

ДПС спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів
Головне
Спрощено процес зняття з обліку ФОПів в Україні
комп’ютер Фото: ДПС
2 Листопада 2020, 16:49
читать на русском

Державною податковою службою України спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів. Про це повідомляється на сайті ДПС України.

Державна податкова служба України активізувала роботу щодо зняття з обліку фізичних осіб – підприємців, які припинили підприємницьку діяльність. Так, станом на сьогодні близько 452 тис. платників податків – фізичних осіб, які не здійснювали підприємницьку або незалежну професійну діяльність та не мають податкових ризиків, очікують зняття з податкового обліку більше трьох років, - йдеться у повідомленні податкової.

Для оптимізації процесу зняття з обліку без проведення перевірки ФОПів, які фактично не здійснювали господарську діяльність, ДПС затверджено методичні рекомендації. Це спрощує та прискорює механізм припинення діяльності таких платників.

Читайте також

У цих рекомендаціях визначено механізм організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб та форму висновку доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки.

За два останні тижні вересня 2020 року більше 8 тис. фізичних осіб зняті з обліку в контролюючих органах без проведення документальних перевірок. Робота зі зняття з податкового обліку платників податків – фізичних осіб, які подали заяви на припинення та не мають боргів перед державою, триває, - зазначають у ДПС.

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що за три роки "бізнес шанованих людей" вивів з України 22,4 млрд доларів США.

5 млрд доларів із 22,4 млрд вивели на Кіпр, 4 млрд доларів - у Нідерланди, 3 млрд доларів - до Великої Британії, 2 млрд доларів - до Німеччини, - повідомив Любченко.

1