США ліквідували лідера ІДІЛ в Сирії за допомогою безпілотника

США ліквідували лідера ІДІЛ в Сирії за допомогою безпілотника
США ліквідували лідера ІДІЛ в Сирії за допомогою безпілотника
Дрон, безпілотник Фото: Emrah AYVALI pexels.com
12 Липня 2022, 18:37
читать на русском

У Сирії авіаударом за допомогою безпілотника США вбили лідера ІДІЛ Махера аль-Агаля.

Про це повідомляє Служба зв'язків із громадськістю Центрального командування США

Сили Центрального командування США завдали удару за межами Джиндейріса, на північному заході Сирії, проти двох високопосадовців ІДІЛ, 12 липня 2022 р. Махер аль-Агал, один із п’яти лідерів ІДІЛ і лідер ІДІЛ у Сирії, загинув під час удару. Високопоставлений чиновник ІДІЛ, тісно пов'язаний з Махером, був серйозно поранений. Ця операція була ретельно спланована, щоб забезпечити її успішне виконання. За попередніми даними, жертв серед цивільного населення немає, - йдеться у повідомленні.

Центральне командування зазначає, що Аль-Агал був старшим лідером угруповання, він відповідав за "агресивний розвиток мереж ІДІЛ за межами Іраку та Сирії".

Полковник Джо Буччіно, речник командування зазначив, що усунення цих лідерів ІДІЛ "порушить здатність терористичної організації планувати та здійснювати глобальні атаки".

Зазначається, що попереднього ватажка ІДІЛ, Абу Ібрагім аль-Хашімі аль-Курайші, було ліквідовано в Сирії в березні 2022 року.

Аль-Хашемі аль-Курейші був оголошений халіфом "Ісламської держави" восени 2019 року, відразу після смерті Абубакра аль-Багдаді, також вбитого американцями.

Нагадаємо, українській війська знищили загін сирійців та лівійців, які воювали на боці путінських вбивць. 

1