Українській війська знищили загін сирійців та лівійців, які воювали на боці путінських вбивць

Російські найманці не справляються із завданнями, які перед ними поставила рф
Важливо
Українській війська знищили загін сирійців та лівійців, які воювали на боці путінських вбивць
Російські військові / Фото з Telegram
21 Квітня 2022, 21:13
читать на русском

Для війни в Україні путінський режим долучив найманців з Сирії та Лівії, однак вони виявилися не надто вправними солдатами.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю НВ. 

Він розповів, що через нестачу солдатів російська влада почала залучати до війни найманців:

Ми в жодному разі не маємо применшувати міцність нашого ворога: велика країна, людей багато, розуму — не зовсім. Те, що їх набирають в Бурятії, Туві, відправляють на навчання, а потім вони з’являються на наших територіях... Крім того, останнім часом ми помітили, що з’являються лівійці і сирійці на фронті - так звані найманці. Тому казати, коли вони у них закінчаться, доволі складно.

Данілов не зміг відповісти на питання, якими вони є воїнами, однак зазначив, що російські найманці з Лівії та Сирії вже є серед вбитих рашистських бойовиків. Зокрема, загін лівійців та сирійців знищено в місті Попасна Луганської області.

Складно сказати, які вони вояки. У наш інші кліматичні умови. І війна, мабуть, інша. Думаю, що вони не зовсім очікували те, що тут побачили. Загін був знищений повністю. Він був невеликим — приблизно 20−25 осіб. А скільки їх бродить по території Донецької, Луганської областей, які були частково окуповані з 2014 року, сказати складно. Але я не думаю, що їх тисячі. Це може бути 300−500: вони фізично більше завезти не можуть, тому що у них там так само йде війна, бойові дії, - зазначив секретар РНБО (досьє Данілова).

Нагадаємо, Росія направила до Києва спеціальну групу з кадирівців, щоб ліквідувати президента України Володимира Зеленського. Українські військові її знищили.

Також раніше серед вбитих російських солдатів українські бійці за документами ідентифікували бойовиків ПВК "Вагнер", ексбійців ІДІЛ та "псів кадирова".

Читайте також

1