Кілька вагнерівців вже "удобрюють" українську землю - розвідка

Також на українській землі гинуть кадирівці
Кілька вагнерівців вже "удобрюють" українську землю - розвідка
Українські захисники Фото: https://t.me/Pravda_Gerashchenko/2842
9 Березня 2022, 12:39
читать на русском

Російські окупанти втратили значну частину своїх військ, серед загиблих були й бойовики ПВК "Вагнер".

Як повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України, поповнюючи резерви окупаційних військ, Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній.

Зокрема, відомо, що найманці ПВК "Ліга" (ПВК "Вагнер") вже беруть участь в бойових діях на території України в складі армії агресора. Про це, зокрема, свідчать жетони знищених окупантів. Деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів, - йдеться у повідомленні.

Жетони вагнерівців Фото: ГУР

Довідково: ПВК "Вагнер" - російська військова структура, що комплектується найманцями. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника путіна диктатора Асада, в Судані.

Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК "Вагнер" кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз ввів у дію персональні санкції проти учасників та керівників ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, Росія направила до Києва спеціальну групу з кадирівців, щоб ліквідувати президента України Володимира Зеленського. Українські військові її знищили.

Читайте також

1