США нададуть Україні ракетні системи залпового вогню

ЗСУ треба озброїти, щоб відбити агресію росію
Важливо
США нададуть Україні ракетні системи залпового вогню
Ентоні Блінкен Фото: урядовий портал
1 Червня 2022, 19:52
читать на русском

Державний секретар США Ентоні Блінкен анонсував новий пакет військової допомоги для України. Так, для української армії надійдуть ракетні системи залпового вогню.

Про це Блінкен сказав 1 червня під час пресконференції.

За його словами, це необхідно для того, що ЗСУ могли захистити державу від російської навали.

Президент Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для того, щоб озброїти ЗСУ та відбити агресію Росії. У цей пакет увійшли складніші ракетні системи залпового вогню. Ми ще до агресії Росії надавали Україні зброю для того, щоб відбити окупантів. І для того, щоб в України були сильніші позиції під час переговорів, - сказав держсекретар США.

Блінкен наголосив, що усі члени НАТО займаються тим, щоб захистити демократію та незалежність України. Було накладено серйозні санкції на росію та дипломатичний тиск.

Так, понад 6 млн українців поїхали з України. Багато українців стали внутрішньо переміщеними і їм світ надає допомогу. Українці запевнили, що вони не будуть використовувати цю зброю по цілях в Росії.

У нас є довіра між країнами, - наголосив Блінкен.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримуватиме зброю доти, поки триває війна. Альянс хоче, щоб Україна могла захистити себе.

Читайте також

1