США не вводять санкції проти коханки путіна, аби не розлютити його, - ЗМІ

Кабаєва підозрюється у причетності до приховування особистих статків путіна за кордоном
США не вводять санкції проти коханки путіна, аби не розлютити його, - ЗМІ
Володимир Путін і Аліна Кабаєва / Фото з відкритих джерел
25 Квітня 2022, 15:49
читать на русском

США не зважилися на санкції проти неофіційної дружини російського диктатора владіміра путіна Аліни Кабаєвої через побоювання, що це ще більше розпалить напруженість у відносинах з РФ.

Про це йдеться в публікації The Wall Street Journal, пише "Європейська правда".

Як повідомляє джерело видання, Штати підготували пакет санкцій проти Кабаєвої, але поки відклали його введення в дію.

Офіційні особи США заявили, що колишня олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Аліна Кабаєва підозрюється у причетності до приховування особистих статків путіна за кордоном і залишається потенційною ціллю санкцій. Уряд США вважає Кабаєву матір'ю як мінімум трьох дітей путіна.

Але посадовці США, які обговорюють запровадження санкцій, вважають ймовірні санкції проти Кабаєвої особистим ударом по путіну, що може призвести до подальшої ескалації напруженості у відносинах між РФ та США, а також ускладнить пошук миру в Україні.

За інформацією американських чиновників, пакет санкцій проти Кабаєвої підготував Мінфін США. Втім, він зараз призупинений.

За даними видання, Рада нацбезпеки США ухвалила рішення вилучити ім’я Кабаєвої із санкційного списку.

Нагадаємо, що Велика Британія ввела санкції проти дочок президента росії володимира путіна та міністра закордонних справ рф сергія лаврова. Зокрема, їм заборонили в'їзд до країни та заморозили всі їхні активи.

Читайте також