США провели з партнерами по НАТО нараду щодо ситуації в Україні

У НАТО висловили підтримку Україні на тлі ескалації на Донбасі
Головне
США провели з партнерами по НАТО нараду щодо ситуації в Україні
Будівля Пентагону у США Фото: Reuters
8 Квітня 2021, 08:08
читать на русском

США та низка країн-партнерів по НАТО обговорили ситуацію в Україні в умовах посилення військової активності Росії. Сторони підтримали євроатлантичні устремління Києва.

Про це йдеться у повідомленні Пентагону, оприлюдненому на сайті Міноборони США.

Зазначається, що представники Великої Британії, Канади, Польщі та Литви за участю виконуючої обов'язки заступника міністра оборони США Аманди Дорі провели нараду в рамках партнерства з НАТО, де обговорювалася ситуація в Україні.

Лідери підтвердили свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних устремлінь України і висловили стурбованість з приводу збільшення військової активності Росії в регіоні, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Саме Великобританія, Канада, Польща і Литва, згідно з повідомленням, "вносять ключовий внесок в допомогу Україні в галузі безпеки".

Нагадаємо, 6 квітня український президент Володимир Зеленський в телефонній розмові з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом заявив, що шлях до завершення війни на Сході України залежить від вступу до Північноатлантичного альянсу.

У лютому в Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО.

На початку квітня ряд міжнародних експертів, в тому числі дипломати з США, Німеччини, Франції та Великобританії, висловили стурбованість підвищеною активністю російських військових на кордоні з Україною.