США ввели додаткові санкції проти РФ: що під забороною

США ввели заборону на імпорт російського золота
Головне
США ввели додаткові санкції проти РФ: що під забороною
Прапор США (фото: Pexels)
28 Червня 2022, 19:31
читать на русском

Сьогодні, 28 червня, США ввели додаткові санкції проти РФ через вторгнення на територію України.

Про це повідомили в Міністерство фінансів США.

Широкі багатосторонні зобов’язання та дії членів G7 цього тижня ще більше відрізали доступ Російської Федерації до технологій, які мають вирішальне значення для їхніх військових. Націлювання на оборонну промисловість Росії погіршить можливості Путіна та ще більше перешкодить його війні проти України, яка вже страждає від поганого духу, зламаних ланцюгів поставок та логістичних збоїв, - сказала міністр фінансів Джанет Л. Єллен.

Зазначили, що до списку санкції внесли 70 організацій, що мають критичне значення для оборонно-промислової бази Росії, включаючи корпорацію "Ростех". Також 29 фізичних осіб та 45 юридичних.

У США очікують, що нові санкції не дадуть РФ розробляти і використовувати зброю та технології у війні.

Також у США запровадили візові обмеження щодо понад 500 російських військових, які причетні до військових злочинів на території України.

Додали, що сьогодні ввели заборону на імпорт російського золота. Проте заборона не поширюється на те російське золото, яке нині перебуває за межами Росії.

Наголосимо, що під санкції США потрапила російська пропагандистка Тіна Канделакі, її чоловік, підприємець Василь Бровко та двоє дітей від першого шлюбу - Меланія Кондрахіна і син Леонтій Кондрахін.

Нагадаємо, Росія ввела нові персональні санкції проти 25 громадян США, зокрема проти дружини і доньки президента Джо Байдена.

Читайте також

1