США закликали Росію виконати "мінські" зобов'язання та вивести війська з України

Америка зазначає, що протягом останнього часу "зброя була значно тихішою"
США закликали Росію виконати "мінські" зобов'язання та вивести війська з України
Прапори України та США. Фото: Atlantic Council
23 Жовтня 2020, 08:35
читать на русском

Постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор заявив, що Америка закликає Росію виконати свої зобов'язання у рамках Мінських домовленостей, а також вивести свої сили й озброєння з України.

Про це він повідомив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

Гілмор зазначив, що протягом останнього часу "зброя була значно тихішою", але вони розуміють, що "будь-яке припинення вогню має привести до прогресу в наступних кроках щодо припинення самого конфлікту".

Все ще існують інші загрози безпеці, і багато ще потрібно зробити задля мирного врегулювання. Ми закликаємо Росію виконати свої "мінські" зобов'язання та вивести свої сили й озброєння з України, - додав він.

Представник США при ОБСЄ наголосив, що поліпшення ситуації на Донбасі забезпечило вкрай необхідний перепочинок мирному населенню. Він додав, що тривалий прогрес у напрямку миру вимагає від Росії справжніх дипломатичних зусиль з врегулювання конфлікту.

Зокрема, шляхом переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи, - заявив Гілмор.

Читайте також

Американський дипломат сподівається, що Росія конструктивно співпрацюватиме з Україною та ОБСЄ для ухвалення конкретних рішень у таких питаннях, як розмінування, відкриття нових КПВВ, нових ділянок розведення та проведення взаємного обміну утримуваними особами.

Ми часто говоримо про те, що Росія повинна відповідати політичній волі, яку проявляє Україна, що Росія повинна припинити своє перешкоджання на мирних переговорах. І я б хотів запитати російський народ: а яку користь вам дали шестирічні провальні зусилля вашого уряду з розбудови імперії на сході України? - підсумував Гілмор.

Нагадаємо, що на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) за участю делегацій України та Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ українська сторона передала список з чотирма категоріями утримуваних осіб.

1