Стали відомі деталі обстрілу Київської області 28 липня (оновлено)

Противник атакував військову частину у Лютежі
Важливо
Стали відомі деталі обстрілу Київської області 28 липня (оновлено)
Наслідки ворожих обстрілів / Фото: t.me/khmelnytskaODA
28 Липня 2022, 15:30
читать на русском

Сьогодні, 28 липня, у День Державності ворог випустив по Україні понад 20 ракет. У Київській області зафіксовано п’ять "прильотів", які прийшлися по Вишгородському району. Ще дві ракети збили сили ППО.

Про це повідомив керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Зранку ворог обстріляв один з населених пунктів Вишгородського району. Пошкоджені об’єкти військової інфраструктури. На місці працюють рятувальники. Попередньо постраждали п’ять цивільних осіб. На щастя, загиблих немає, - додав він (досьє Олексія Кулеби).

Тим часом заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що у Київській області російські бойовики вдарили по військовій частині у Лютежі.

Близько 5 години ранку противник завдав ракетного удару шістьма крилатими ракетами "Калібр" по військовій частині в населеному пункті Лютіж Київської області. На даний час є інформація що одна будівля зруйнована і дві – пошкоджено. Окрім того, одна крилата ракета була збита в повітрі над Бучанським кар'єром, - додав він.

Громов уточнив, що противник завдав удару з акваторії Чорного моря – з району мису Фіолент.

Начальник ГУ Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов заявив, що внаслідок удару по Київській області постраждали 15 людей.

15 потерпілих внаслідок ракетного обстрілу на Київщині. На даний час маємо таку цифру... Завдяки вчасному реагуванню на сигнал тривоги вдалося уникнути тяжчих наслідків. Залишки ще однієї ракети окупантів поліцейські виявили в лісосмузі також у Вишгородському районі. На щастя, тут ніхто не постраждав, - додав він.

Нагадаємо, понад 10 російських ракет вдарило по Чернігівській області зранку 28 липня.  

1