Стали відомі імена новонароджених тюленят в Антарктиді - фото

Полярники влаштували конкурс по вибору імен
Стали відомі імена новонароджених тюленят в Антарктиді - фото
Дитинча тюленя, фото Сергій Глотов
27 Вересня 2022, 07:15
читать на русском
Українські полярники обрали імена для тюленят, які народилися неподалік станції "Академік Вернадський" в Антарктиді.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Національного антарктичного наукового центру.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до конкурсу і писав коментарі. Загалом ми отримали понад 250 пропозицій в Інстаграмі та майже 150 у Фейсбуці. Варіанти були дуже різні: від Джавеліни і Байрактарчика до Бодіпозитивки та Борща. З усього різноманіття полярники обрали ім'я Мрія для дівчинки та Мирославко (Мир, Мирко) – для хлопчика, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що такий вибір полярники пояснили тим, що імена мають бути актуальними жахливим подіям, які відбуваються в Україні, проте не повинні були прив'язані лише до війни, а мати ширший, загальнолюдський сенс.

Мрія – це і про те, що ми втратили в цій війні, і про необхідність мріяти далі, вірити в краще майбутнє та будувати його. Мир сьогодні потрібен і в контексті Перемоги та завершення нинішньої війни, і в контексті глобального існування планети для можливості розвитку, співпраці, взаєморозуміння, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, що українські полярники показали унікальне природне явище - перламутрові хмари. Це явище науковці називають мрією всіх метеорологів.

1