Стали відомі імена українських захисників, які загинули під Шумами

Наймолодшому з полеглих бійців було 27, найстаршому – 46 років
Головне
Стали відомі імена українських захисників, які загинули під Шумами
Військовий, війна (фото: pexels)
28 Березня 2021, 16:21
читать на русском

Названі імена чотирьох українських військових, які загинули 26 березня під Шумами.

Наймолодшому з полеглих бійців було 27, найстаршому – 46 років

Один із загиблих - підполковник Коваль Сергій Васильович. Кадровий офіцер, мав досвід участі у миротворчих операціях. З початку російсько-української війни – учасник АТО/ООС.

Сергій Коваль

Сергій Коваль Фото: Військова частина А2641

Читайте також

Наймолодшим серед загиблих був боєць з Дубровиці Максим Абрамович 1994 року народження.

Максим Абрамович Фото: Дубровицька міська рада

26 березня під Шумами загинули і 47-річний уродженець Калуш в Івано-Франківській області Сергій Барнич та 27-річний уродженець села Михайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області Сергій Гайченко.

Сергій Гайченко Фото: Раївська сільська рада

Сергій Гайченко військову службу за контрактом розпочав з 2015 року в Київському окремому Президентському полку України.
20 вересня 2019 року був знов призваний на військову службу Синельниківським об'єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровської області.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

1