Зеленський відправив слідчих і прокурорів стримувати російську агресію на Донбасі

Закон унормовує допуск слідчих та прокурорів для виконання їхніх повноважень в рамках КПК
Зеленський відправив слідчих і прокурорів стримувати російську агресію на Донбасі
Володимир Зеленський / Facebook
24 Листопада 2020, 13:18
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо допуску слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Глава держави підписав Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", який Верховна Рада ухвалила 15 вересня 2020 року.

Читайте також

Документ унормовує допуск представників органів досудового розслідування та прокуратури до району стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях для виконання повноважень, покладених на них Кримінальним процесуальним кодексом України.

Законом встановлено, що представники органів досудового розслідування та прокуратури можуть здійснювати свої повноваження у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених, зокрема, у вказаному районі. Їм має надаватися обов’язковий допуск та відповідне сприяння.  Порядок допуску дізнавачів, слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії на Донбасі визначає командувач Об’єднаних сил, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях" № 948-ІХ.

1