Стали відомі подробиці аварії автобуса з українцями в Польщі

Обидва водії були тверезі та не перевищували дозволеної швидкості
Головне
Стали відомі подробиці аварії автобуса з українцями в Польщі
ДТП з українцями у Польщі (фото: Marcin Betleja, Podkarpacka Straż Pożarna /PSP)
7 Березня 2021, 11:30
читать на русском

ЗМІ Польщі пишуть про подробиці ДТП, у яку втрапив український рейсовий автобус "Познань-Херсон", внаслідок якої є загиблі і поранені.

Про це повідомило Радіо Свобода.

За уточненою інформацією, у ДТП загинули п’ять людей, а не шість, як повідомляли раніше. Це три жінки і двоє чоловіків. Особи однієї жінки і обох чоловіків уже встановили – у них були при собі документи.

Агентство PAP повідомило, що у лікарнях перебуває 29 потерпілих, 14 із них у важкому стані. Загалом поранено 39 із 57 пасажирів, всі вони є громадянами України. Декого після надання допомоги вже виписали з лікарень.

Усіх, хто не перебуває в лікарні, влаштували в гуртожитку в місті Ярославі Підкарпатського воєводства, біля якого сталася аварія, і забезпечили харчуванням, а також психологічною допомогою. Українська компанія-перевізник направила за ними інший автобус і перші 24 пасажири-українці, які серйозно не постраждали, уже вирушили додому, повідомив  у Твітері речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

У лікарнях ще залишаються 26 українських громадян, вони забезпечені необхідним лікуванням і цілодобовою консульською опікою, запевнив він. Також кілька людей, які не перебувають у лікарнях, вирішили наразі залишитися в Польщі.

"Гаряча лінія" МЗС для родичів: +38 044 238 15 88

Як повідомила заступниця окружного прокурора в Перемишлі Беата Стажецька, розслідування ведеться за статтею про катастрофу в автомобільному русі, слідчі наразі не виключають жодної версії. Обвинувачень тим часом не оголошували.

Слідчі вже допитали другого водія, який у момент аварії не був за кермом, як свідка. Водій, який керував автобусом, досі в лікарні.

Обидва водії були тверезі і не вживали наркотиків, це вже підтвердили результати аналізів.

За інформацією з тахографа автобуса, перед катастрофою він їхав автострадою з дозволеною швидкістю 96–97 кілометрів за годину, за останні чотири секунди вона знизилася до 45 кілометрів за годину.


Контекст. ДТП сталася пізно ввечері 5 березня. Автобус прямував до України. Неподалік українського кордону він з’їхав із автостради A4 на пункт відпочинку "Кашице", але з невідомих причин врізався в енергопоглинальний бар’єр на повороті на з’їзд, потім у бар’єри вздовж дороги і врешті злетів у придорожній рів.