Стали відомі подробиці смерті чоловіка у фітнес-центрі Києва

40-річний чоловік займався на біговій доріжці, знепритомнів і впав замертво
Стали відомі подробиці смерті чоловіка у фітнес-центрі Києва
Швидка медична допомога (фото: УНІАН)
16 Червня 2021, 12:49
читать на русском

ЗМІ дізналися подробиці смерті відвідувача одного із фітнес-центрів на столичному Виноградарі.

За даними телеканалу "Україна", 40-річний чоловік займався на біговій доріжці, раптом йому стало зле, він знепритомнів і впав.

На допомогу йому кинувся один з відвідувачів і намагався реанімувати, поки їхала швидка - у спортклубі власного медика не виявилось.

Він посинів і впав на підлогу непритомний. Інший відвідувач повідомив працівнику спортивного клубу – консультанту. Разом вони почали проводити реанімаційні заходи. Чоловіки проводили серцево-легеневу реанімацію, а коли приїхали лікарі – застосували кардіодефібрилятор, - розповіла пресофіцерка Подільського управління поліції Києва Ганна Страшук.

Медики, які прибули на виклик, не змогли реанімувати чоловіка.

У соцмережах звинувачують спортклуб у тому, що не мав штатного медика й дефібрилятора. Але за законом, їх наявність не обов'язкова.

Кожен може робити, як він хоче… Хоче – ставить дефібрилятор, хоче – не ставить. Це на совісті власників спортзалів. Насправді треба, щоб і тренери були підготовлені, бо спортзал – це те місце, де дуже часто трапляється фібриляція шлуночків, тобто будь-які фізичні навантаження спричиняють раптову зупинку кровообігу, - покоментував інцидент голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус.

Нагадаємо, 15 червня в одному зі столичних фітнес-клубів на Виноградарі помер відвідувач. Як повідомили очевидці у спільності "Київ Оперативний", нещасний випадок стався у клубі, який розміщений у будівлі ТРЦ на проспекті Правди, 47.

Читайте також