Стало відомо, чи Укрзалізниця підвищить ціни на квитки в наступному році

Ідея вивести пасажирське сполучення на рівень собівартості неможлива в межах чинної моделі ринку
Стало відомо, чи Укрзалізниця підвищить ціни на квитки в наступному році
Укрзалізниця, вокзал (фото: УНІАН)
7 Жовтня 2021, 16:56
читать на русском

Укрзалізниця не планує підвищувати ціни на квитки для пасажирів у наступному 2022 році.

Про це повідомив директор філії "Пасажирська компанія" УЗ Олександр Перцовський, передає "Інтерфакс-Україна".

Поки що таких рішень (підняття тарифів - ред.) немає. Ми і цього року індексували дуже плавно. Не одномоментно, а в прив'язці до індексу споживчих цін і розтягнувши на весь рік. Окремі послуги плануємо навіть навпаки стимулювати промо-тарифами, - сказав Олександр Перцовський.

За його словами, Укрзалізниця говорила з туроператорами про те, щоб підтримати перевезення великих груп залізницею, встановивши знижки на масове резервування залежно від розміру групи.

Також компанія планує переглянути тарифне регулювання та вийти на більш гнучку цінову політику в пасажирському сегменті.

Поширена практика серед транспортних операторів, коли, чим раніше купуєш квитки, тим вони дешевші, а якщо в останню хвилину - тим дорожчі. Це дасть змогу нам збільшити середню прибутковість, але водночас дати кращу ціну окремим пасажирам, найбільш чутливим до ціни, - пояснив Перцовський.

Укрзалізниця працює над можливістю зміни ціноутворення у прив'язці до відстаней

Перцовський зазначив, що ідея вивести пасажирське сполучення на рівень собівартості неможлива в межах чинної моделі ринку.

Сьогоднішні тарифи покривають не більше ніж 40-50% вартості, залежно від сегмента, десь більше - до 60-70% на окремі класи та маршрути. У передмісті - менше. Водночас це не означає, що тарифи можна і потрібно доводити до 100% покриття, - додав Олександр Перцовський.

Нагадаємо, в Києві пасажири купили квитки у вагони потяга "Київ-Чернівці", яких не існувало.

Читайте також