Стало відомо, чому пожовтіла вода у річці Либідь в Києві

У водойму потрапили забрудненні стічні води
Стало відомо, чому пожовтіла вода у річці Либідь в Києві
Річка Либідь пожовтіла в Києві Фото: https://t.me/kievmap
19 Травня 2021, 10:21
читать на русском

В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА пояснили, чому вода у річці Либідь в Києві стала жовтою.

Про це повідомив начальник Управління Олександр Возний у коментарі ТСН.ua. Так, проби води для лабораторного аналізу відбирали з річища біля станції метро "Видубичі" (Столичне шосе - вул. Промислова)

За його словами, інспектори КП "Плесо" обстежили річку одразу після повідомлення про її забруднення 11 травня. Аналіз проводив Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, сертифікації та захисту прав споживачів.

Результати свідчать про відхилення від норми за показниками запаху, каламутності та вмісту фенолів. Також проби характеризуються досить високим вмістом іонів амонію та аміаку, - розповів Возний.

Зазначається, що перевищення зазначених параметрів може свідчити про можливе потрапляння у водойму забруднених стічних вод. Ймовірно, скид був зроблений будівельною технікою, що працює поруч.

Водночас представникам будівельної компанії вручили акт-вимогу про приведення річки до належного санітарно-технічного стану.


Контекст. 11 травня вода у річці Либідь, що у Києві, стала яскраво жовтою, мешканці столиці підозрювали злив хімікатів.

Вже наступного дня комунальники вирішили з'ясувати, чому це сталося і взяли проби води. Фахівці розглядають версію можливого факту несанкціонованих врізок та викидів.

Читайте також

1