Стало відомо, чому ЗСУ не розповідають про деокупацію населених пунктів на Півдні

Звільнені населені пункти опиняються під авіаційними та артударами ворога
Важливо
Стало відомо, чому ЗСУ не розповідають про деокупацію населених пунктів на Півдні
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
1 Вересня 2022, 18:44
читать на русском

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ не розповідають про деокупацію населених пунктів на Півдні, аби не постраждали мирні жителі.

Про це вона повідомила під час брифінгу.

Ми не проголошуємо звільнені населені пункти саме з гуманітарною метою, тому що такі населені пункти одразу опиняються під авіаційними, артударами ворога. Це треба усвідомити всім і не поспішити з цією інформацією, - сказала Наталія Гуменюк.

За її словами, про звільнення населених пунктів можна розповідати тоді, коли місто або село зачищене від орків.

Тільки після того, як населені пункти будуть вивільнені від ворога, зачищені від залишків окупантів, і наші війська просунуться настільки, щоб убезпечити мирних жителів, які там лишилися. Тільки після цього може бути проголошення вивільнення населених пунктів. Раніше - це просто дуже велика, а може бути і фатальна помилка, - пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, українські захисники на півдні країни руйнують логістику противника, знищують системи ППО, склади з паливом та боєприпасами. При цьому операція зі звільнення Херсона від російських окупантів проводиться планомірно.

1