Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті зимової Олімпіади

Уперше в історії кожна команда матиме одразу двох прапороносців
Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті зимової Олімпіади
Олександр Абраменко (Фото: НОК України)
3 Лютого 2022, 22:17
читать на русском

Зимові Олімпійські ігри-2022 офіційно розпочнуться церемонією відкриття на стадіоні у Пекіні. Перші комплекти медалей будуть розіграні уже в суботу, 5 лютого.

Про це повідомляє НОК України.

Під час церемонії відкриття відбудеться парад країн-учасниць - це елемент програми, під час якого обрані атлети кожної країни виносять її прапор.

Україна визначилася з прапороносцями на церемонії відкриття Олімпіади-2022 - ними будуть Олександр Абраменко та Олександра Назарова.

Це уперше на Зимових Олімпійських іграх прапороносцями будуть одразу два спортсмени: чоловік та жінка. Це нововведення МОК, яке дебютувало на церемоніях відкриття під час Ігор-2020 у Токіо.

Довідка: Олександр Абраменко - фристайліст (лижна акробатика), олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018. Олімпіада у Пекіні стане для нього п'ятою в кар'єрі. Він - єдиний олімпійський призер (і чемпіон теж) України на попередніх іграх.

Олександра Назарова - фігурне катання. Віцечемпіонка Юнацької Олімпіади-2012. Назарова виступає у парі з Максимом Нікітіним, для них це буде друга Олімпіада в кар'єрі.

Хто раніше був прапороносцем України на церемонії відкриття Зимових Олімпійських ігор:

  • Ліллехаммер-1994: Віктор Петренко (фігурне катання)
  • Нагано-1998: Андрій Дериземля (біатлон)
  • Солт Лейк Сіті-2002: Олена Петрова (біатлон)
  • Турин-2006: Наталія Якушенко (санний спорт)
  • Ванкувер-2010: Лідія Лудан (санний спорт)
  • Сочі-2014: Валентина Семеренко (біатлон)
  • Пхьончхан-2018: Олена Білосюк (біатлон)

Нагадаємо, церемонія відкриття розпочнеться о 14:00 за київським часом в п'ятницю, 4 лютого. Пряма трансляція в Україні доступна наживо на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Читайте також

1