Стало відомо, коли до України надійдуть американські РСЗВ HIMARS

США забезпечило навчання 60 українських військових на HIMARS
Стало відомо, коли до України надійдуть американські РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS / Фото: wikipedia.org
16 Червня 2022, 08:29
читать на русском

Україна отримає американські реактивні системи залпового вогню HIMARS до кінця червня. Вони потрібні для оборони на Донбасі.

Про це за підсумками засідання третьої Контактної групи з оборони України заявив глава Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє "Європейська правда".

Зазначається, що українські військові 15 червня завершили навчання на реактивних системах залпового вогню HIMARS, тому зможуть їх отримати до кінця червня.

До кінця місяця ми передамо системи HIMARS, боєприпаси й підготовлений екіпаж для операційного застосування в обороні України, – зазначив Міллі.

РСЗВ HIMARS / Фото: wikipedia.org

За його словами, на сьогодні США забезпечили навчання 420 українців на гаубицях М777, 300 українців – на самохідних гаубицях М109, 129 українців – на бронетранспортерах М113, ще 100 – на безпілотниках, і 60 – на HIMARS.

РСЗВ HIMARS / Фото: wikipedia.org

Також американський генерал перерахував загальний обсяг безпекової допомоги США Україні: це понад 60 тисяч Javelin, понад 5000 Stinger, понад 700 дронів Switchblade, 20 гелікоптерів Мі-17, та сотні тисяч боєприпасів для стрілецької зброї.

Він наголосив, що Україна отримала від міжнародних партнерів 97 тисяч протитанкових систем, що "більше, ніж танків в усьому світі".

РСЗВ HIMARS / Фото: wikipedia.org

Нагадаємо, що глава Пентагону Ллойд Остін розкрив деталі нового пакету військової допомоги Україні на мільярд доларів, про який оголосив президент США Джо Байден 15 червня у телефонній розмові з українським лідером Володимиром Зеленським.

Читайте також