Стало відомо, коли Київ може вийти з "червоної" зони карантину

Впродовж двох тижнів у столиці знижується рівень госпіталізацій
Стало відомо, коли Київ може вийти з "червоної" зони карантину
Карантин, коронавірус, люди в захисних масках (фото: УНІАН)
16 Квітня 2021, 01:23
читать на русском

Київ може вийти з "червоної" зони карантину в кінці квітня - на початку травня, оскільки до цього часу ресурси медичної системи будуть розвантажені.

Про це йдеться у прогнозі Київської школи економіки (KSE).

За словами керівника Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрія Ганіченка, Київ продовжив посилення карантинних обмежень "червоної" зони до кінця квітня. Зараз у Києві подвійний результат ведення "червоного" рівня, зокрема ситуація з громадським транспортом. Вже можна говорити про комбінований результат.

Так, протягом двох тижнів у столиці знижується рівень госпіталізацій.

Минуло майже два тижні з введення посилених обмежень і бачимо рівень госпіталізації починає досить швидко знижуватися, що, своєю чергою, впливає на розвантаження ресурсів медичної системи, яка довгий час перебувала на позначці 80%, - зазначив Ганіченко.

За словами експерта, найближчими днями очікується ще більше зменшення кількості госпіталізацій, тому завантаженість ліжок повинна опуститися нижче 80%.

Відповідно, ми очікуємо, що десь одночасно з закінченням додаткових посилених обмежень у Києві, столиця може вийти одночасно з "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Тобто ми зараз говоримо про кінець квітня - початок травня. Це середній термін по місту Києва для виходу з червоного рівня епідбезпеки і для виходу з посилених обмежень, - сказав він.


Контекст. Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня.

Читайте також