Стало відомо, на що україці найбільше витрачали грошей у липні

Купівля харчових продуктів становить майже 50% безготівкових витрат українців
Стало відомо, на що україці найбільше витрачали грошей у липні
Каса в магазині (Фото: Міністерство фінансів України)
5 Серпня 2022, 21:32
читать на русском

В липні у порівнянні з червнем український споживчий ринок майже повністю оговтався від падіння перших місяців війни. Найбільше грошей українці витрачали на ліки, електроніку, ресторани та пальне.

Про це повідомила пресслужба "ПриватБанку".

За даними статистики розрахунків банківськими картками у мережі POS-терміналів "ПриватБанку", кількість оплат картками покупок в торгівлі зросла на 5,9% - до 199 млн транзакцій. Обсяги сплачених безготівково товарів за місяць збільшилися на 7,7% - до 48,4 млрд грн, - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що великі національні торгові мережі отримали безготівкових оплат на 11,6% більше, ніж у червні.

У пресслужбі банку заявили, що в липні продовжили зростати витрати українців на харчі - оплати картками у продовольчих магазинах зросли на 9,7% - до 24 млрд грн. Загалом купівля харчових продуктів становить майже 50% безготівкових витрат українців.

За місяць відчутно зросли карткові витрати на кафе та ресторани (на 19% - до 3,4 млрд грн), покупки ліків (на 14,5% - до 2,7 млрд грн), електроніки й побутової техніки (на 16% - до 3,2 млрд грн) та витрати на пальне (на 12,1% - до 2,3 млрд грн).

Нагадаємо, що в Україні на ціни в продуктовому кошику впливає імпортована інфляція, яка може нескінченно розкручуватися. Інфляцію в нашій країні дуже добре видно на імпортних товарах.

Читайте також