Стало відомо, наскільки зросли декретні виплати

Середньоденний розмір допомоги склав 280 грн за кожен день
Стало відомо, наскільки зросли декретні виплати
Гроші (Фото: НБУ)
26 Жовтня 2020, 20:39
читать на русском

Розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України зріс на 14,5% за підсумками трьох кварталів порівняно з тим же періодом минулого року.

Про це повідомляє пресслужба Фонду соціального страхування.

У Фонді зазначають, що середньоденний розмір допомоги склав 280 грн за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах, яка у загальних випадках триває 126 календарних днів.

Упродовж трьох кварталів Фонд виплатив допомог по вагітності та пологах на загальну суму 3,9 млрд гривень.

Повідомляється, що у січні-вересні ФССУ фінансував заяви-розрахунки на виплату зазначених допомог, які були подані роботодавцями з грудня 2019 року по вересень 2020 року.

Виплата допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах здійснюється Фондом у оперативному режимі упродовж одного робочого дня, - йдеться у повідомленні.

У Фонді соціального страхування зазначають, що для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку із вагітністю та пологами.

У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи. Фонд перераховує допомогу на підставі отриманої від роботодавця заяви-розрахунку, - пояснили у Фонді.

Читайте також

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що вартість медичної допомоги при пологах зросте. МОЗ планує з 2021 року збільшити тариф на надання медичної допомоги при пологах і ввести коефіцієнти, що регулюють суму залежно від складності випадку.

1