Стало відомо, що буде з 13 дітьми померлих від ковіду багатодітних батьків

Старша донька померлих хоче всиновити братів та сестер
Стало відомо, що буде з 13 дітьми померлих від ковіду багатодітних батьків
Родина Родікових (фото: facebook.com/rodikovvladimir/)
30 Березня 2021, 14:31
читать на русском

У Київській області через коронавірус померло подружжя переселенців, які мали 13 дітей (п'ятьох рідних, двоє з них вже повнолітні, та вісьмох прийомних).

Володимир та Діана Родікові були засновниками дитячого будинку сімейного типу, який функціонував у Київській області.

Родина Родікових (фото: facebook.com/rodikovvladimir/)

Київська обласна державна адміністрація повідомила, що діти померлих спочатку були направлені до Київської обласної дитячої лікарні. А зараз вони влаштовані до Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Сезенків".

Родина Родікових (фото: facebook.com/rodikovvladimir/)

Чиновники кажуть, що після проходження соціально-психологічної реабілітації Служба у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації ухвалить рішення щодо їх подальшого влаштування, максимально сприяючи, щоб вони залишилися разом.

Читайте також

Знайома сім'ї Юлія Цепун повідомила, що опіку над 11-ма неповнолітніми дітьми хоче взяти старша донька Володимира та Діани - Олександра.


Контекст. Дитячий будинок сімейного типу Родікових на Київщині було влаштовано у 2014 році. Сюди родина, яка виховувала 13 дітей, переїхала з Донбасу через початок озброєного конфлікту.

Тимчасово будинок був розташований у Києво-Святошинському районі Київської області. У 2017 році держава допомогла родині купити будинок у селі Липовий Скиток у Васильківському районі, де відтоді вони й мешкали.

У понеділок, 29 березня, від наслідків коронавірусу в Олександрівській лікарні у Києві померла багатодітна мати Діана Родікова, а її чоловік Володимир - тиждень тому. 11 їхніх дітей залишилися сиротами.

1