Стало відомо, що заважає ЗСУ звільнити Херсон від орків

Просування українських військ ускладнює відкрита місцевість
Стало відомо, що заважає ЗСУ звільнити Херсон від орків
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
27 Червня 2022, 15:52
читать на русском

Операція зі звільнення Херсона ускладнюється через "занадто радісні та передчасні повідомлення" українців.

Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час брифінгу.

На жаль, деякі елементи очікування (ред. щодо звільнення Херсона) та дуже емоційного очікування суттєво нашкодили тому, як відбувалося наше просування. Занадто радісні повідомлення та передчасні - вони дуже не доречні, коли йде військова операція, - сказала Наталія Гуменюк.

За її словами, просування українських військ також ускладнює степова місцевість, на яких відбуваються військові операції.

Степова місцевість дуже складна для ведення відкритих боїв. Крім того, співвідношення в артилерії трохи не дозволяє бути такими ж далекобійними, як ворог. Потрібно це враховувати. Для того, щоб нам звітувати про якісь суттєві досягнення, нам потрібно дуже далеко відігнати ворога , щоб він не накрив наші позиції, - пояснила вона.

Гуменюк просить не поспішати висловлюватися з приводу операції в Херсонській області.

Дайте військовим зробити свою роботу, ніхто ваші лаври не забере: ми зробимо, прозвітуємо, тоді, будь ласка, піар, - додала вона.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр нагадала про заборону розповідати в соцмережах про те, що ЗСУ зайшли або вийшли з якогось населеного пункту до того, як про це заявлять в Генштабі.

1