Стало відомо, скільки часу українці щодня проводять в YouTube

Популярністю користувався контент про навчання, розвиток та локальний відпочинок
Стало відомо, скільки часу українці щодня проводять в YouTube
YouTube Фото: Pexels
25 Березня 2021, 05:34
читать на русском

Кожен українець у середньому щодня проводить в YouTube близько години - 55 хвилин. Сам відеосервіс є одним з найпопулярніших ресурсів в Україні.

Про це повідомила компанії Google, яка володіє YouTube.

У 2020 році у порівнянні з 2019 роком зросла на 35% кількість українських Youtube-каналів зі 100 тис. передплатників, каналів з 1 млн передплатників і більше - на 45%.

Українські автори ведуть свої канали в основному українською та російською мовами. Також популярними є англійська, іспанська, арабська мови та хінді.

Зазначається, що за останні три місяці понад 1 млрд користувачів по всьому світу дивилися канали українських авторів.

У зв'язку з пандемією коронавірусу та вимушеним карантином найпопулярнішим у світі став контекст про навчання, розвиток та відпочинок.

Так, щоденні перегляди відео домашніх тренувань виросли на 340%, відео з медитаціями виросли в переглядах на 35%, а перегляд кулінарних каналів збільшився на 45%, - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що час перегляду прямих трансляцій на YouTube у світі зріс у 10 разів за три роки, а глядачі дивляться прямі трансляції в середньому в  чотири рази довше, аніж звичайні відео.

Читайте також

В українському сегменті YouTube під час пандемії коронавірусу виникли досить унікальні тренди. Зокрема, у грудні 2020 року в Україні освітній контент (фізика, математика і хімія) дивилися на 50% активніше, ніж у 2019 році.

Глядачі активніше почали цікавитися локальним туристичним контентом. Йдеться про відео про походи та рафтинг, які виросли у переглядах на 80%. Також в Україні у трендах був контент про рибництво, а час перегляду таких відео зріс на 50% у порівнянні з 2019 роком.

Нагадаємо, що компанія TNS Ukraine опублікувала рейтинг найбільш популярних серед українців мобільних додатків за січень 2021 року. Так, лідирують портативний браузер Chrome та відеосервіс YouTube.

1