Стало відомо, скільки постраждало дітей через російське вторгнення

У Київській області найбільше поранених
Головне
Стало відомо, скільки постраждало дітей через російське вторгнення
Війна в Україні, діти війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
1 Квітня 2022, 09:45
читать на русском

Від початку війни в Україні постраждало майже 400 дітей, 153 з яких загинуло.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора в Telegram.

Майже 400 дітей постраждали в Україні з початку збройної агресії Російської Федерації. З них 153 загинуло та більше 245 поранено. Триває робота з встановлення всіх даних щодо постраждалих дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що у Київській - 73, Донецькій - 65, Харківській - 53, Чернігівській - 43, Миколаївській - 30, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15 областях найбільше постраждало дітей.

Зокрема, 19 березня окупанти обстріляли колони цивільних авто, які рухалися "зеленим коридором" з Маріуполя, у результаті чого загинули батько з дитиною.

Вчора, 31 березня, 2-річна дівчинка з Лисичанська померла від тяжких травм.

30 березня у Чернігівській області двоє дітей отримали поранення. Тоді як 31 березня на Донеччині до лікарні доставили п'ятьох дітей, яких поранили під час обстрілів.

Нагадаємо, в селі Обільне Мелітопольського району троє дітей гралися з вибухонебезпечним предметом, у результаті чого стався вибух.

Читайте також