Стало відомо, скільки потрібно часу для розмінування Київщини

Рятувальники знешкодили 52 862 одиниці вибухонебезпечних предметів
Стало відомо, скільки потрібно часу для розмінування Київщини
Розмінування / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба вважає, що на повне дослідження на наявність вибухонебезпечних предметів у Київській області потрібні роки.

Про це він написав у своєму Telegram.

З початку робіт рятувальники знешкодили 52 862 одиниці вибухонебезпечних предметів. Недослідженими ще залишаються близько 8462 км2, з них 2600 км2 в Зоні відчуження. Для того, аби завершити цю роботу в Київській області повністю, потрібні роки. Ми неодмінно це зробимо, - сказав Олексій Кулеба.

Він зазначив, що спеціальні служби обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів усі населені пункти Київської області, які знаходилися під окупацією. Зокрема, це 270 міст, сіл та селищ у межах Бучанського, Броварського та Вишгородського районів.

 Вкотре закликаю всіх жителів пам’ятати про небезпеку. Нагадую, якщо ви натрапили на підозрілий предмет, не чіпайте його, не намагайтеся розібрати чи перемістити. Негайно повідомте про знахідку до Служби порятунку за номером 101. Бережіть себе та своїх рідних, - додав Кулеба.

Нагадаємо, армія Сполучених Штатів Америки надасть Києву одного зі своїх двох роботизованих собак виробництва Boston Dynamics, щоб допомогти розміновувати звільнену від окупантів територію України.